SE HIT!

Kika alltid i bloggens högermarginal. Där hittar du alltid något nytt!

17 januari 2008

Ny pedagogisk litteratur!

Följande böcker är beställda, och förväntas komma inom de närmsta två veckorna. Ni kan alltså inte låna böckerna ännu, men den som väntar på något gott...
Detta är en pedagogisk handbok för hur man får små barn intresserade av naturen. Med handgripliga tips ger Leicht Madsen oss tips på hur man undervisar om naturen för barn i förskolan. Boken betonar kreativitet, äventyr och upptäckarlust, men sätter den kravlösa naturupplevelsen i första rummet. Jag kan varmt rekommendera denna bok till alla pedagoger, men särskilt till de som undervisar yngre barn (förskolan-åk 3). Bokens metoder kan givetvis också användas för äldre elever. Som vuxen blir man själv både inspirerad och road av detta guldkorn till pedagogisk handbok. Jag kom över boken första gången när jag gick en kurs i utomhuspedagogik vid Lärarhögskolan i Stockholm. Jag kan gå i god för att idéerna fungerar, även för smålänningar, skåningar och andra civiliserade folkslag*ler*.

Detta är en positiv bok om ett tragiskt ämne. Boken förmedlar bilden av över 800 mobbade barns upplevelser. Skolledare, lärare, BRIS m.m. får också komma till tals. Kanske inte så mycket konkreta tips, men desto mer av aha-upplevelser då man läser om varför det kan gå så snett som det tyvärr gör ibland. En angelägen bok för alla som arbetar i skolan.


En bok som tar upp något typiskt svenskt: friluftsliv. Boken ger tips och inspiration till alla som har elevgrupper i naturen. Jag rekommenderar boken till i första hand idrottslärare, men också andra som intresserar sig för friluftsliv i bredare bemärkelse. Innehåller mycket tips på aktiviteter, som man med fördel kan göra med elevgrupper under friluftsdagar m.m.

En viktig bok för alla förskollärare och lågstadielärare. Boken ger tips på hur man med lekens hjälp kan få barn att bli bättre läsare. Nya bokpuffar är en guldgruva för dem som vill lära sig mer om det spännande ämnet boklekar!





Inga kommentarer: