SE HIT!

Kika alltid i bloggens högermarginal. Där hittar du alltid något nytt!

11 december 2007

Lyrik=Poesi=Dikter


Lyrik och poesi är egentligen två fina ord för något alla känner till: dikter. Jag tänkte passa på att tipsa er om en modern poet jag tycker är värd att läsa. OBS! Detta tips riktar sig i första hand till lite äldre elever och vuxna!

Poeten är 26 år gammal och heter Daniel Boyacioglu. Boyacioglu är något av en multikonstnär: han skriver musik, dikter, sjunger - och har dessutom varit elitbrottare! Dessutom är han en baddare på att framföra sina dikter på scen. Jag har själv sett honom "live" en gång, och det var verkligen en upplevelse! (Han har vunnit SM i poetry slam två år i rad!)

Boyacioglu har syrianskt ursprung, och beskriver ofta nya svenskars vardag. För det mesta är det seriöst, och alltid med glimten i ögat. För de som inte gillar svordomar och liknande kanske Daniels dikter kan vara stötande. Men ta dig tid att läs dem - eller ännu hellre hör honom läsa själv - för dikterna har ett djup som (förhoppningsvis) talar till dig. För bakom den ibland skämtsamma, oseriösa ytan finns en poet med mycket tanke!

Se Daniel på Youtube!

Inga kommentarer: