SE HIT!

Kika alltid i bloggens högermarginal. Där hittar du alltid något nytt!

4 september 2007

Boktips för alla pedagoger


Elevens värld av Gunn Imsen

Detta är den fjärde, reviderade upplagan av denna klassiker på området. Boken används oftast som kursbok i olika pedagogiska utbildningar, men kan med fördel läsas av alla som genom sitt yrke eller på annat sätt kommer i kontakt med barn. Den lämpar sig alltså i första hand till pedagoger, men också psykologer, skolbibliotekarier och andra som behöver en grundläggande kunskap om barns utveckling.

Inlärningsteorier och utvecklingsnivåer ges en grundlig genomgång. Vidare belyser boken barn- och ungdomars språkliga och sociala utveckling samt mediesamhällets påverkan. Tyngdpunkten ligger på klassrumsmiljöer, men exemplen kan med fördel användas också utanför en ren skolsituation.Boken är en gedigen sammanfattning av den pedagogisk-psykologiska forskningen.

Avsnittet om de "nya" medieformerna (Internet m.m.) är lite väl tunnt, men man kan inte få med allt i en sån här bok. Boken lämpar sig väl för (i första hand) lärarutbildningar, men används nog bäst som uppslagsbok snarare än sträckläsning.

Inga kommentarer: